AMD + DX11: hónapokkal az Nvidia előtt?

Fórum » Fórum szabályzat! » AMD + DX11: hónapokkal az Nvidia előtt?

Dátum : 2024.03.28, Thu

Nem szólhatsz hozzá, mert a témát lezárták!

Hozzászólások összesen : 1

Hozzászólások rendezése | Oldalak

Szerző Üzenet

SSG.Bungee

Szint : 0

Elküldve : 2009-08-01 18:29:46

Az AMD és az Nvidia között megállás nélkül zajlik a rivalizálás: az AMD versenyképes áraira reagálva az Nvidia már számos esetben csökkentette termékeinek árát, hogy azok versenyképesebbé váljanak, ám ezek után nem sokkal mindig tudott meglepetést okozni az AMD egy új termék vagy újabb árcsökkentések bejelentésével. Úgy tűnik, hogy a két cég közötti harc továbbra is kiélezett marad: az AMD a DirectX 11 segítségével ismét csapást mérhet az Nvidiára, ugyanis a gyártó első DX 11-es támogatással ellátott videokártyái a jelek szerint jóval hamarabb piacra kerülhetnek, mint az Nvidia megoldásai. A kissé homályos és részletszegény információk alapján az RV870-es GPU-val szerelt kártyák, amelyek az AMD első DX 11-es támogatással felvértezett termékei lesznek, már július végén, illetve augusztus elején piacra kerülhetnek. A korábbi hírek szerint az Nvidia és a GT300-as GPU legjobb esetben is október folyamán jelenhet meg, ha minden a terv szerint halad és semmiféle komplikáció nem merül fel a GPU tesztelésénél. A hírek az első GT300 alapú kártyák megjelenését november elejére teszik, így amennyiben a menetrend fedi a valóságot, akkor az AMD pár hónapos előnybe kerülhet az Nvidiával szemben a DX 11-es videokártyák piacán.

A DX 11 a Windows 7 korai kiadásaiban már helyet kapott, de elterjedni csak akkor fog ha hivatalosan is kijön az új oprendszer. Az AMD RV870 július végi, illetve augusztus eleji startja a vélemények szerint reális terv, de hogy végül pontosan mikor kerülhet forgalomba az új csodafegyver, az a megjelenés közeledtével egészen biztosan kiderül.

Aláírás : 2009-08-01 18:29:46

Hozzászólások összesen : 1

Hozzászólások rendezése | Oldalak

topic_newpost Új hozzászólások topic_open Nincsenek új hozzászólások topic_closed Lezárt
topic_toall Közlemény topic_highlighted Kiemelt témák

Az oldal üzemeltetője nem felel a fórumban leírtakért, csupán megjeleníti azokat.
A fórumban megjelenített hozzászólásokat, akár részben vagy teljes egészében felhasználni, kizárólag az adminisztrátorok hozzájárulásával lehetséges.